Home » Nieuws » De Basis in Doorn – mei ’14

De Basis in Doorn – mei ’14

In Doorn is het Veteranen Instituut gevestigd in een heel fraaie nieuwbouw: De Basis. In eerste instantie mochten we uit de oudbouw het losse meubilair ophalen. Dat is gebeurd maar uiteindelijk is alle plafondbekleding, zijn alle verlichtingsarmaturen, alle radiatoren en een groot deel van de deuren ingeladen. Ook de brandslanghaspels, de noodverlichting en de zonwering. Waarom deze inspanning?

De burgemeester van Koltó in Roemenië is bezig met de bouw van een klein verzorgingshuis voor patiënten met Alzheimer. Met deze materialen kan de bouw goedkoper worden gerealiseerd. En geld is daar enorm schaars. Wat anders in Nederland op de sloop terecht zou komen krijgt nu een langdurig tweede leven.

De burgemeester was zelf in Doorn om mee te werken, samen met zijn gemeentesecretaris en de predikant van Koltó. Uit Hongarije waren twee mensen van NEEKA Hongarije aan het werk en uit Oekraïne een vrijwilliger van NEEKA Oekraïne. Surya Project heeft de langdurige voorbereidende organisatie voor haar rekening genomen en ook de coördinatie, de vertaling en de overige ondersteuning op de locatie in Doorn. Al met al een heel drukke en zware week voor alle betrokkenen maar het uiteindelijke resultaat zal een geweldige stimulans zijn.  Heel veel dank zijn we verschuldigd aan de facilitair manager van De Basis. Een bijzonder groot project! De mannen van NEEKA hebben dagen gemaakt van 12 tot 15 uur! Veel respect!

 

[slideshow_deploy id=’1531’]

 

 

Algemene informatie

Surya Project is een goede doelen stichting in Nijmegen. Surya Project is de titel van de activiteiten van de Stichting NEEKA Europe, gevestigd in Nijmegen.
Deze bestaan voor een belangrijk deel uit het verzamelen van goede gebruikte goederen die weer goed gebruikt kunnen worden. Niet alleen in Nijmegen en omstreken maar in heel Nederland en België.
Surya Project zoekt voortdurend medische en verpleegkundige materialen en goederen. Denk aan gebruikte en overtollige ziekenhuisbedden en verpleeghuisbedden. Maar ook aan gebruikte nachtkastjes, infuuspalen, rolstoelen, rollators, verband en incontinentie materialen. En aan gebruikte verpleegkundige uniformen en andere gebruikte beroepskleding.

Surya Project zoekt ook gebruikt schoolmeubilair zoals schooltafels en stoelen, schoolborden en allerlei andere gebruikte materialen en gebruikte computers en monitoren, toetsenborden en computermuis – jes.

 Surya Project kan in beginsel alle goede gebruikte materialen en goederen gebruiken.

Meer nieuws:
Kuikentjes

Zoals eerder gemeld heeft Neeka voor een deel van de door Surya Project verworven verpleeghuisbedden en ziekenhuisbedden een bijdrage in de kosten mogen ontvangen en daardoor … Lees meer

Verhuizing noodschool Druten – nov ’14

Op woensdag 5 november ’14 is gestart met de demontage van de noodschool in Druten. Na 3 jaar is dit project uiteindelijke gelukt omdat de … Lees meer

Een grote verrassing – april ’15

Vrijdag de 17de  werd Surya Project gebeld door Hill-Rom België.  Een probleem: onbedoeld waren bedden niet meegenomen vanuit het  Centre Hospitalier Régional de Huy. Of wij die … Lees meer