Home » Nieuws » Clown haalt mensen met dementie even uit het niets – okt ’14

Clown haalt mensen met dementie even uit het niets – okt ’14

Soms doen we bij Surya Project eens iets heel anders. In dit geval bemiddeling. Tussen de clowns van MiMakkus en NEEKA Hungary. Hun doel: “Clown haalt mensen met dementie even uit het niets”.

De reactie van de clowns op Surya Project Facebook:

“Met dank voor jullie samenwerking die het mogelijk maakte een drietal instellingen in Budapest te bezoeken. Een tweetal Hollandse miMakkers Myra Steens van Neus voor Contact en Bernadette Teunissen bezochten zo heel wat ouderen in drie volle en intensieve dagen. Soms met een traan maar meestal in een lach of soms maar kleine beweging. Het verblijf op de boot en de goede verzorging laten ons terugkijken op een geweldige ervaring. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.”

“… 84 dames en heren die we hebben kunnen verblijden met een clownesk bezoek. Onze dankaffiche belandde zowaar in de vitrinekast. De sfeer op beide gangen was voelbaar sprankelend te noemen met al die zeperige bellen van ons. Na een warme Hongaarse maaltijd tussen onze bewoners wel even naar buiten voor een frisse neus. Morgen om.03.45 met taxi voldaan weer naar huis… “

Volgend jaar weer?

Algemene informatie

Surya Project is een goede doelen stichting in Nijmegen. Surya Project is de titel van de activiteiten van de Stichting NEEKA Europe, gevestigd in Nijmegen.
Deze bestaan voor een belangrijk deel uit het verzamelen van goede gebruikte goederen die weer goed gebruikt kunnen worden. Niet alleen in Nijmegen en omstreken maar in heel Nederland en België.
Surya Project zoekt voortdurend medische en verpleegkundige materialen en goederen. Denk aan gebruikte en overtollige ziekenhuisbedden en verpleeghuisbedden. Maar ook aan gebruikte nachtkastjes, infuuspalen, rolstoelen, rollators, verband en incontinentie materialen. En aan gebruikte verpleegkundige uniformen en andere gebruikte beroepskleding.

Surya Project zoekt ook gebruikt schoolmeubilair zoals schooltafels en stoelen, schoolborden en allerlei andere gebruikte materialen en gebruikte computers en monitoren, toetsenborden en computermuis – jes.

Surya Project kan in beginsel alle goede gebruikte materialen en goederen gebruiken.

Meer nieuws:
Kleding uitdeling – febr. ’14

Op 10 en 11 februari in in Nyírmeggyes de jaarlijkse kleding uitdeling georganiseerd door NEEKA Hungary ism Surya Project. Meer dan 40 m3 kleding is … Lees meer

Een grote verrassing – april ’15

Vrijdag de 17de  werd Surya Project gebeld door Hill-Rom België.  Een probleem: onbedoeld waren bedden niet meegenomen vanuit het  Centre Hospitalier Régional de Huy. Of wij die … Lees meer

Juni ’15 – EU projectreis

Eind juni, begin juli heeft Surya Project een 13-daagse reis gemaakt naar Hongarije, Oekraïne en Roemenië. Centraal stond een 6-daagse EU conferentie waaraan naast Surya Project … Lees meer