Home » Nieuws » Clown haalt mensen met dementie even uit het niets – okt ’14

Clown haalt mensen met dementie even uit het niets – okt ’14

Soms doen we bij Surya Project eens iets heel anders. In dit geval bemiddeling. Tussen de clowns van MiMakkus en NEEKA Hungary. Hun doel: “Clown haalt mensen met dementie even uit het niets”.

De reactie van de clowns op Surya Project Facebook:

“Met dank voor jullie samenwerking die het mogelijk maakte een drietal instellingen in Budapest te bezoeken. Een tweetal Hollandse miMakkers Myra Steens van Neus voor Contact en Bernadette Teunissen bezochten zo heel wat ouderen in drie volle en intensieve dagen. Soms met een traan maar meestal in een lach of soms maar kleine beweging. Het verblijf op de boot en de goede verzorging laten ons terugkijken op een geweldige ervaring. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.”

“… 84 dames en heren die we hebben kunnen verblijden met een clownesk bezoek. Onze dankaffiche belandde zowaar in de vitrinekast. De sfeer op beide gangen was voelbaar sprankelend te noemen met al die zeperige bellen van ons. Na een warme Hongaarse maaltijd tussen onze bewoners wel even naar buiten voor een frisse neus. Morgen om.03.45 met taxi voldaan weer naar huis… “

Volgend jaar weer?

Algemene informatie

Surya Project is een goede doelen stichting in Nijmegen. Surya Project is de titel van de activiteiten van de Stichting NEEKA Europe, gevestigd in Nijmegen.
Deze bestaan voor een belangrijk deel uit het verzamelen van goede gebruikte goederen die weer goed gebruikt kunnen worden. Niet alleen in Nijmegen en omstreken maar in heel Nederland en België.
Surya Project zoekt voortdurend medische en verpleegkundige materialen en goederen. Denk aan gebruikte en overtollige ziekenhuisbedden en verpleeghuisbedden. Maar ook aan gebruikte nachtkastjes, infuuspalen, rolstoelen, rollators, verband en incontinentie materialen. En aan gebruikte verpleegkundige uniformen en andere gebruikte beroepskleding.

Surya Project zoekt ook gebruikt schoolmeubilair zoals schooltafels en stoelen, schoolborden en allerlei andere gebruikte materialen en gebruikte computers en monitoren, toetsenborden en computermuis – jes.

Surya Project kan in beginsel alle goede gebruikte materialen en goederen gebruiken.

Meer nieuws:
Irene & Margriet 2012

De Zorggroep Zuid Gelderland heeft haar nieuwe Herstel Hotel in gebruik genomen op Dekkerswald in Groesbeek. Daardoor zijn de verpleeghuizen Irene 4 in Groesbeek en … Lees meer

NEEKA Europe

Sinds 26 juli ’13 – zijn de activiteiten van Surya Project ondergebracht bij de nieuw opgerichte, Nederlandse Stichting NEEKA Europe. Surya Project blijft de werktitel, NEEKA Europe … Lees meer

2022

2022 Het was een druk jaar voor ons en onze collega’s in Hongarije. Met als dramatisch hoogtepunt het oplaaien van de oorlog in Oekraïne op … Lees meer