Home » Nieuws » Irene & Margriet 2012

Irene & Margriet 2012

De Zorggroep Zuid Gelderland heeft haar nieuwe Herstel Hotel in gebruik genomen op Dekkerswald in Groesbeek. Daardoor zijn de verpleeghuizen Irene 4 in Groesbeek en Margriet in Nijmegen vrij gekomen. Surya Project mocht nagenoeg alle inventaris meenemen. Een heel groot project dat is opgepakt door de mensen van de ZZG, Neeka Hongarije en Surya Project .

De feitelijke start, na een eerdere voorbereidingstijd, was op 12 november ’12 en de laatste puntjes zijn op de ‘i ‘ gezet op 16 december. In totaal zijn 600 m3 goederen naar het Neeka depot in Nyírmeggyes, Hongarije, vervoerd. Dat zijn 6 vrachtauto’s geladen samen met onze Hongaarse vrienden. Opnieuw hebben we ons kunnen verbazen over de enorme werkkracht van de Neeka mensen: dagen van 17 uur aaneengesloten werken waren gebruikelijk.

Om een indruk te geven van de omvang

175 gebruikte verpleeghuisbedden en bijbehorende bedtafels, professionele afwasmachines, pospoelmachines, koel- en vrieskasten, rolstoelen, tafels, stoelen en banken en nog veel meer.

De kers in de vla was de instellingskeuken die we mochten meenemen. Specialisten uit Hongarije hebben deze in de week van de 10de december gedemonteerd. Binnenkort wordt de keuken weer in gebruik genomen in Nyírmeggyes om daar de benodigde 500 maaltijden te kunnen bereiden voor de schoolkinderen en de ouderen. Speciale dank is in deze verschuldigd aan ZZG Vastgoed en KlokOntwikkeling.

Dit enorme project is perfect geslaagd mede door de geweldige samenwerking met de mensen van de ZZG en ook met de mensen van Invest Beveiliging die de beveiliging van de panden verzorgden.

Een extra cadeau was de geweldige hoeveelheid speelgoed die we hebben mogen ophalen bij de Waarmakerij in Nijmegen. Dit speelgoed was door hen verzameld voor een speciale Sinterklaasviering voor minder bedeelde gezinnen en was overgebleven. Het is meteen meegegaan naar de opslag in Hongarije.

Alle goederen zullen door Neeka Hongarije worden verdeeld in de regio. De ontvangers van de gebruikte verpleeghuisbedden zal worden gevraagd een bijdrage te geven voor de transportkosten, anders zouden deze transporten helemaal niet kunnen worden georganiseerd.

De werkzaamheden in Nijmegen zijn van 5 tot 10 december even onderbroken omdat Surya Project haar Sinterklaas – Mikulás – heeft gestuurd naar Hongarije, Roemenië en Oekraïne.

Dit is een artikeltje dat is te lezen op de intranet site van de ZZG:

De overbodige materialen van Margriet en Irene zijn via het Surya Project naar Hongarije gebracht. Daar vinden ze een goede bestemming in lokale verzorgings-, verpleeg- en ziekenhuizen.

Via het Surya Project zijn de overbodige spullen van de verpleeghuizen Margriet en Irene naar Hongarije gebracht. Bedden, nachtkastjes, verpleegkundige materialen, kleding, speelgoed en losse inventarisspullen werden ingepakt, in vrachtwagens geladen en naar Hongarije getransporteerd. Daar worden ze naar verzorgings-. verpleeg- en ziekenhuizen gebracht. In totaal zijn er zes vrachtwagen volgeladen met circa 600 m3 aan hulpgoederen.

Het Surya Project bestaat sinds eind 2009 in Nijmegen en richt zich op de ondersteuning van lokale partners bij de instandhouding en ontwikkeling van de sociale structuur in landen rondom de Karpaten (oost Hongarije, west Oekraïne en noord Roemenië). Dit door middel van het inzamelen en doneren van goederen en het ter plaatse geven van advies en immateriële ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op: www.suryaproject.eu

[slideshow_deploy id=’453’]

Meer nieuws:
National Institute of Oncology, Budapest

Het National Institute of Oncology in Budapest heeft dit jaar 100 ziekenhuisbedden ontvangen van Surya Project. Deze bedden zijn aan Surya Project geschonken door het AZ … Lees meer

2019

January / February Dit jaar hebben we opnieuw heel veel zaaigoed gekregen van Storm Seeds in Opglabbeek in België. Bonen- en erwtenzaad. Andere jaren zo’n … Lees meer

Nov ’15 – Nummer 6 is een feit

Begin november zijn twee vrachtauto’s geladen.  De eerste was bestemd voor Balkány (Hu), de tweede voor Nyíregyháza (Hu) van waaruit meerdere dorpen de goederen zullen … Lees meer