Home » Nieuws » Nieuw transport – okt ’14

Nieuw transport – okt ’14

Het achtste transport in dit jaar. Veel stoelen en meubels uit woon-zorgcentrum Vijverhof in Nijmegen, zeker 100 schoolstoeltjes, 50 tafeltjes en nog veel meer van EromesMarko in Wijchen en 9 verpleeghuis bedden via bemiddeling door Hill-Rom en 15 Hill-Rom matrassen van het UCCZ Dekkerswald. Aangevuld met een 300 knuffels van de Kringloop Groesbeek en heel veel boerderijmini’s van de AH in Nijmegen die gaat verbouwen en daarvoor moest sluiten. De bus en de aanhanger helemaal volgeladen zijn onze Hongaarse vrienden en collega’s weer begonnen aan de terugreis van zo’n 1900 kilometer… Dan nog alles weer uitladen, opbergen en in de komende weken verspreiden. De groene stoeltjes (zie foto’s) hebben als bestemming een rouwcentrum en de boerderijmini’s gaat Mikulas in december uitdelen.

Als je wilt weten hoe zoiets in de praktijk gaat dan kun je hier een samenvatting lezen.

Als eerste hebben we dinsdag de 14de alle stoelen en tafels voor zover mogelijk al gedemonteerd, Om ruimte te sparen en snel te kunnen werken. Dinsdagmiddag rond 15:00 uur zijn onze mannen vertrokken uit Nyírmeggyes in oost Hongarije. Om 11:00 uur op woensdag waren zij bij Vijverhof en zijn meteen aan de slag gegaan met inladen; niks eerst slapen. Vervolgens naar onze tijdelijke opslag op Dekkerswald (oud Irene 4 voor de kenners) om alles weer uit te laden. De volgende dag naar EromesMarko om de schoolmeubels in te laden. Weer helemaal vol naar Irene 4. Jawel, alles uitladen. Direct door naar Heerenveen (!) om de bedden op te halen die echter eerst gedemonteerd moesten worden voor het transport. Terug naar Irene 4 in Groesbeek om alles vol te laden met de hierboven genoemde spullen. ’s Avonds om een uur of tien waren we klaar en konden we gaan eten. Donderdag zijn ze weer op weg gegaan naar huis. Bikkels zijn het!

Wel grappig is dat de Neeka- Surya Project bus met zijn aanhanger aan de Duits – Oostenrijkse grens al meteen wordt doorgelaten. We zijn daar al helemaal gekend….

 

 

Algemene informatie

Surya Project is een goede doelen stichting in Nijmegen. Surya Project is de titel van de activiteiten van de Stichting NEEKA Europe, gevestigd in Nijmegen.
Deze bestaan voor een belangrijk deel uit het verzamelen van goede gebruikte goederen die weer goed gebruikt kunnen worden. Niet alleen in Nijmegen en omstreken maar in heel Nederland en België.
Surya Project zoekt voortdurend medische en verpleegkundige materialen en goederen. Denk aan gebruikte en overtollige ziekenhuisbedden en verpleeghuisbedden. Maar ook aan gebruikte nachtkastjes, infuuspalen, rolstoelen, rollators, verband en incontinentie materialen. En aan gebruikte verpleegkundige uniformen en andere gebruikte beroepskleding.

Surya Project zoekt ook gebruikt schoolmeubilair zoals schooltafels en stoelen, schoolborden en allerlei andere gebruikte materialen en gebruikte computers en monitoren, toetsenborden en computermuis – jes.

Surya Project kan in beginsel alle goede gebruikte materialen en goederen gebruiken.

Meer nieuws:
Kleding Zevenheuvelenloop

November is de maand van de Nijmeegse Zevenheuvelenloop. Dit jaar met meer dan 34.000 deelnemers. De kleding die de lopers dragen tijdens het warmlopen en … Lees meer

Eendenkuikentjes – juli ’14

Neeka Hongarije heeft van een fokker in Hongarije bijna 100.000 eendenkuikens gekregen om uit te delen aan de arme mensen in verschillende dorpen in Hongarije … Lees meer

Irene & Margriet 2012

De Zorggroep Zuid Gelderland heeft haar nieuwe Herstel Hotel in gebruik genomen op Dekkerswald in Groesbeek. Daardoor zijn de verpleeghuizen Irene 4 in Groesbeek en … Lees meer