Home » Nieuws » Hilfertsheem College

Hilfertsheem College

Een groot project is afgerond;  en een bijzonder project was het.
In december 2015 vroeg het gemeentebestuur van Mukachevo in Oekraine onze hulp. Tezelfdertijd leidde onze samenwerking met Eromesmarko er toe dat in Hilversum van het Hilfertsheem College heel erg veel schoolmeubilair beschikbaar kwam. Dus konden we helpen. Eind maart zijn onze vrienden uit Hongarije en een team uit Oekraine naar hier gekomen om gezamenlijk de klus te klaren.
Het eerst grote transport direct naar Oekraine. Alle goederen zijn nu bij de douane in Oekraïne. Er wordt gewacht op toestemming van de Humanitarian Commission in Kiyv om alles in te klaren. Dat kan nog wel een maand duren…

Een week is nodig geweest om drie vrachtauto’s te laden, bij elkaar bijna 400 kubieke meter. Maar dat niet alleen. Tussendoor zijn in Namen en Brasschaat verpleegmiddelen opgehaald. En schoolmeubeltjes van de Paulusschool in Utrecht en bij Eromesmarko in Wijchen.

Meer dan 600 setjes schoolmeubelen. En nog zoveel meer.

Wat niet mee kon gaan naar Mukachevo is tijdelijk opgeslagen in de garage van het voormalige veteranen instituut in Doorn.

De ontvangende partij is The International Mission of Luke the Apostle in Ukraine of the Seventh-day Adventist; zij zullen namens het gemeentebestuur van Mukachevo de verdeling van de goederen regelen.

Op onze Facebook pagina is meer informatie te vinden over de dageljkse voortgang.

 

[slideshow_deploy id=’2316’]

 

Algemene informatie
Surya Project is een goede doelen stichting in Nijmegen. Surya Project is de titel van de activiteiten van de Stichting NEEKA Europe, gevestigd in Nijmegen.
Deze bestaan voor een belangrijk deel uit het verzamelen van goede gebruikte goederen die weer goed gebruikt kunnen worden. Niet alleen in Nijmegen en omstreken maar in heel Nederland en België.
Surya Project zoekt voortdurend medische en verpleegkundige materialen en goederen. Denk aan gebruikte en overtollige ziekenhuisbedden en verpleeghuisbedden. Maar ook aan gebruikte nachtkastjes, infuuspalen, rolstoelen, rollators, verband en incontinentie materialen. En aan gebruikte verpleegkundige uniformen en andere gebruikte beroepskleding.
Surya Project zoekt ook gebruikt schoolmeubilair zoals schooltafels en stoelen, schoolborden en allerlei andere gebruikte materialen en gebruikte computers en monitoren, toetsenborden en computermuis – jes.
Surya Project kan in beginsel alle goede gebruikte materialen en goederen gebruiken.

Meer nieuws:
Keuken uit Grave – maart ’14

Na de sluiting van verzorgingshuis Maaszicht in Grave mocht Surya Project een belangrijk deel van de keuken inventaris meenemen. Het ging onder meer over een … Lees meer

Oktober 2013: een nieuw transport van Surya Project oa. met medische goederen

In week 39 hebben we opnieuw een transport georganiseerd naar de opslagloods van NEEKA Hongarije in Nyírmeggyes. Weer 100 m3 materiaal op weg naar goede … Lees meer

Net voor de Kerst: transport # 7

Het zevende en laatste transport van dit jaar. Een beetje onverwacht want we dachten aan begin 2016. Tot we plots te horen kregen dat we … Lees meer